英语模拟试题参考答案

听力理解: 1-5 BACCA 6-10 ABCBA 11-15 CBCAB 16-20 BCBCA

阅读理解: 21-23 CBD 24-27 ABDA 28-31 BBDC 32-35 BDCB 36-40 ACFDE

完形填空: 41-45 CDABB 46-50 BDACC 51-55ABDCD

语法填空:

56. into 考查介词。translate ... into...

57. which 考查非限制性定语从句引导词,这里 which 指代 platforms。

考查现在分词做状语。 58. picturing

59. and 考查并列连词。

60. to combine 考查非谓语动词。make efforts to do

考查过去分词。此处应是过去分词作定语。 61. titled

62. was staged 考查动词时态和语态。依据上下文,此处应该使用一般过去时被动语态。

63. Interestingly 考查词性转换,注意首字母大写。

考查冠词。此处是"作为一个演员"。 64. an

考查词性转换。此处需要名词作表语。 65. responsibility 应用文写作

To cultivate students' creativity and enrich the school life, the English Club has planned to hold an English Poetry Contest with the theme of "Youth". Anyone who is interested in poetry is welcome to participate. There is no limit to the poem forms and length but you are expected to compose poems on your own. Please send your original entries to Schoolenglishclub@126.com. The closing date for entries is July 1st. The best works will be published in our School Journal as well as our school website next month.

Look forward to your participation and brilliant works.

English Club



读后续写

【前文大意】

Avery 和我参加了《爱丽丝梦游仙境》的试镜,我幸运地被选中扮演主角爱丽丝。这激起了 Avery 的嫉妒, 使得我们的友谊面临破碎。

【阅卷思路】

由第一段首句和第二段首句可知,本段主要写"我"告诉了父母目前所面临的友谊危机问题 及父母给出相应的建议,让我给 Avery 一点时间和空间。

由第二段首句和本文的主题可知,第二段主要写我是如何与 Avery 在排练时和好如初,并在 互相帮助下取得了表演的成功。

【参考范文】

That night at dinner, my parents asked how I felt about getting the major role. Biting my tips, I tried to hold back tears in my eyes. "Avery was upset that I was picked to be Alice. She pretty much threw away our friendship." Petting my head softly, my dad comforted me, "Sometimes when our friends do well, we may feel envious and don't know how to act. Give her a little time and understanding. I bet she'll come around before too long." After a moment's hesitation, I nodded in agreement.

Then at practice one day, I approached Avery. "Great! I'm really impressed by the way you say your lines." I gave her a big smile. "Thanks," Avery was a bit embarrassed. I hugged her, whispering in her ear, "I'm still struggling with a few things about my character. Could you help me this Thursday?" She hesitated a while and agreed. With our joint efforts, our play turned out fine. We had so much fun and received wild applause and loud cheers from the audience.

答案详解

阅读理解

Α

- 21. C. 细节理解题。 根据第二段和第三段可知它们与同一部电影 Star Wars 有关。
- 22. B. 细节理解题。根据第四段 It was built to 1:300 scale(比例尺) from the real tower's original blueprints. 可知,这是按真塔的比例缩小的。
- 23. D. 推理判断题。根据最后一段"So, if cars are your thing, please click here to know more about it." 可知这篇文章来自于网站。

B

- 24. A 推理判断题。通过第三段可知,她参加比赛有两个原因:一是为了像其他参赛者一样享受比赛,更重要的是她希望通过这个平台去解决一些耳聋人在电视上表演会遇到的一些问题。
- 25. B 细节理解题。通过第四段可知、团队成员包括裁判和主持人都接受了聋人意识培训。 presenter 电视节目主持人。
- 26. D 推理判断题。通过第五段可知,她认为对于耳聋人来说"Nothing is impossible",他们也可以做任何自己想做的事,此外由第四段结尾可知只要提供必要的支持并落到实处,耳聋人也能像其他人一样容易地完成工作。
- **27.** A 推理判断题。通过这个故事可以知道 Rose Ayling 参加跳舞比赛,不仅仅希望自己享受舞台,赢得比赛,更希望能够激励其他耳聋的残疾人去突破生活中的阻碍实现自己的梦想。所以她是一个有激励作用又有梦想的人。

C

- 28. B 细节理解题。根据第一段可知,混凝土和柏油路面吸收太阳光而不是将其反射回太空,同时也取代了原本可以降温的植物。建筑物和道路的不断扩张使城市地区变成了热岛,使居民感到不安,并加剧了危险的热浪,可知城市地区正在成为污染热点。
- 29. B. 推理判断题。根据第二段,2019年的研究发现美国城市需要 40%的树木覆盖率才能有效地减少城市热量。不幸的是,并不是所有的城市都有幸拥有足够数量的公园、私人花园甚至行道树,尤其是那些贫穷国家兴起的城市,可以推断出森林覆盖率需要进一步扩大。
- 30. D. 推理判断题。根据第四段,宫崎博士组织种植了超过 1500 个这样的微型森林,首先在日本,然后在世界其他地方。其他人也在追随他的脚步。印度尤其热衷于此。在孟买,在整个城市及其郊区的宫崎森林中发现了 20 多万棵树。2020 年,海德拉巴开始种植该地区最大的单个森林,占地 4 公顷,可知这个方法受到越来越多的青睐。
- 31. C 主旨大意题。文章主要介绍了植物生态学家宫崎明开发了一种增加城市绿化的新方法---种植微型模拟天然林,但此方法不适用于大规模的重新造林,所以微型模拟天然林只能部分解决城市绿化不足的问题。

D

32. B 细节理解题。根据第二段第一句可知,西班牙女性在欧洲处于领先地位,有望活到 83 岁。 33. D 细节理解题。根据第四段 "在英国,许多导致缩短生命的长期疾病的原因是可以预防的。" 可知。

- 34. C 猜测词义题。根据第五段第二句"从很多方面来说,干预(儿童)更容易。"可知, combat obesity 是指对抗肥胖。
- 35. B 推理判断题。根据最后一段 There is strong policy support for childhood obesity programs...和 There is little directed specifically at adults.可知 Newton 认为"儿童肥胖项目得到了强有力的政策支持",而"几乎没有专门针对成年人的"可知。
- 36. AA 选项总起下文,因为第二段讲 why might you need one, 第三段讲 how do they work。
- 37. C 37 空上文提到 cameras ... have been used only for security 和 C 项 the new generation of smart doorbells can do so much more 构成对比,而且和 37 空后面 It's more than security 呼应。
- 38. F 38 空后面的代词 they, 指代 F 选项里的 video doorbells。
- 39. DD 项提到"即使是便宜的型号, 视频的质量也往往非常出色。"和后面的句子 That means high definition and colour. "那意味着高清晰度和彩色"相呼应。
- 40. E 上文提到了门铃摄像头的好处以及你可以调整设备以适应自己家的需要,E 项里的 change 与上文的 adjust 属于同类词复现。

完形填空

- 41. C 根据上文中去医院对任何人来说都很困难。对孩子来说在所有的机器之间,在一个陌生的环境中,这可能是一种糟糕的体验。
- 42. D 根据上文中的 who often receives an IV for a rare disease 以及 how uncomfortable this environment can be 可知, Casano "意识到了(realized) " 医院的这种环境可能会让孩子产生一种不舒服的感觉。
- 43. A 根据下文中的 her toys 以及 I became more interested in creating a … experience for young IV patients 可知, Casano 决定制作一些"玩具(toys)"。
- 44. B 根据下文可知小女孩把坑具挂在输液器械上的目的是让孩子们觉得医院没有那么"可怕 (frightening)"。
- 45. B 根据下文中的 so many medical machines in my IV room可知,Casano 第一次去医院输液时,一看到(at the sight of)许多医疗器械,这让她很紧张。
- 46. B 当 Casano 看到越来越多的孩子害怕医院时,她决定要为儿童患者创造"更友好的(friendlier)" 医疗体验。
- 47. D 根据上文中的 decided to create some ...以及两空之间的 Medi Teddy helps you 可知,Casano 自己"制作了(created)" Medi Teddy 玩偶。
- 48. A 根据上下文可知,大多数孩子得了这种病可以自愈,但是他的情况很罕见,一直都没有好。 所以选 rare。
- 49. C 根据上文她经常接受静脉注射可知她每八周要在医院里呆一天,因为她需要静脉(receive)注射。
- 50. C 根据上文中的 every eight weeks she spends a day in the hospital getting an IV 以及下文中的 like running, playing soccer or riding her bike 可知,如果不进行"治疗(treatment)", Casano 甚至都无法完成一些日常的活动。
- 51.A 同上
- 52. B 根据上文中的 I hope that Medi Teddy helps you 可知, Casano 的善良使医院的工作人员非常感动(touched)。
- 53. D 根据下文中的 I'm so happy 可知,Casano 我为她感到骄傲,但更重要的是(more than),我为她感到高兴。。
- 54. C 根据上文中的 can't even do daily activities 可知,身患罕见疾病的 Casano "遭受了(gone through)" 很多。
- 55. D 根据上文可知小女孩自己的想法(idea)突然大受欢迎,Casano 很激动。

(Text 1)

M: Hi, Claire. I haven't seen you for a long time.

W: Yeah, that's because my company sent me to a branch in the north for six months. I think people are much friendlier in that part of the country.

(Text 2)

W: Did you see the new schedule for the computer classes?

M: Yes, I only got it on Tuesday. I'm teaching photography three times a week! And I'm running the e-mail course every Wednesday and Friday.

(Text 3)

M: You had a job interview yesterday? How did it go?

W: Yeah. I'm more than pleased.

(Text 4)

W: Excuse me, can you tell me which bus goes to the cinema?

M: Take the bus 112 to the city center and then change to the bus 153. Or you can get the bus 113 to the park and walk from there.

W: OK. Walking is better than having to change.

(Text 5)

W: I just realized that renting the house is actually more expensive than buying the house.

M: That's right. If I had bought it when I first moved in, I would have owned it by now.

(Text 6)

W: Have you heard about the dance competition my class is going in for, Uncle Sam?

M: Yes, your mom said you were really excited about it. Aren't you just a bit nervous about dancing in front of so many people?

W: No. There'll be lots of really good dancers. Our teacher says we'll learn lots just by watching them on stage.

M: I expect you'll make some good new friends there.

W: Mm. That's what I'm looking forward to most of all.

(Text 7)

M: I've just had a call from Isabel. Would you believe she's let me down again? All I wanted was a lift to the meeting. I mean, she'll be going past my door.

W: So why won't she?

M: Something to do with driving her children to school.

W: How will you get there?

M: I'm thinking about not going at all. I don't know anyone else who could pick me up. And I would be late if I went by bus.

W: Well, surely that's better than not going . After all, you've been looking forward to it.

M: Mm, I suppose you're right. OK, I'll do that.

(Text 8)

M: Would you like to come to a movie with me? *The Super Heroes* will be released on Thursday this week.

W: Wow. I heard that it's as good as The Wandering Earth.

M: The Wandering Earth?

W: Yeah. Haven't you watched it? What a pity! It's a great movie. If you're a science fiction fan, you can't miss this movie.

M: Oh, if you say so, I want to watch it right now.

W: Fine. I have the blue-ray DVD of *The Wandering Earth*. I'll bring you tomorrow.

M: Thank you so much.

W: Well, when do we watch The Super Heroes?

M: Let me check the movie show time on the Internet. Well, maybe we can watch it after school on Thursday. We just have two classes that afternoon.

W: Great!

M: Let me book the tickets on the Internet. It's my treat.

W: Thank you.

(Text 9)

M: Hello. Sydney Harbor Bridge Climb. Jack speaking.

W: Oh, hi! It's Julia calling from Hotspots Travel Agency in Seattle. I've got 18 customers who would like to climb your Harbor Bridge. So ... how long does it take?

M: The whole experience takes just three hours. The first hour involves a safety lecture and training on the ground. And then they'll spend one hour getting to the top of the bridge. And then another hour to come back down.

W: Right. It must get pretty windy up there, so should they wear some clothing that can keep warm? You know, like a jacket of some sort?

M: No need for that because all climbers are provided with our special suit to wear. So climbers just need to bring something which isn't too heavy ... such as a T-shirt. So, could we look at some possible dates?

W: Certainly. The group will be in Sydney from August 21 for 4 days. We'd really like to do this on the second day if possible.

M: Okay. It is available.

W: Great! Thank you so much.

(Text 10)

M: I'm quite often asked how I became a dress designer. For me, it was something I always wanted to do. However, because my mother was a university teacher and my father a doctor, they found it hard to accept that designing clothes could be a serious job.

Anyway, they said I had to do a year's business course first after high school. I didn't like it at the time, but later, it made a big difference to me. And the other thing I did during that year was to get a part-time job in the office of a small factory making good quality clothes.

Then I did two years at the local art college. I wanted to go to London straight away, but my parents insisted. So I stayed at home until I won a prize for a design which actually gave me a place at a London college for nine months. I went on to spend three wonderful years in Milan. Then I got the job in New York for a year, which was really exciting, but unbelievably stressful. I think it is probably because I was too far away from my family and missed them very much. So, I ended up in London, starting my own company.