

第一部分 听力(共两节, 满分 30 分) 1-5. ABCAB 6-10. BABAA 11-15. ABABA 16-20. CBBCC 第二部分 阅读(共两节,满分50分) 第一节(共15小题,每小题2.5分,满分37.5分) 21-23 CBC 24-27 DBDC 28-31 ABDA 32-35 CABD 第二节 (共 5 小题:每小题 2.5 分, 满分 12.5 分) 36-40 BFEGC 第三部分 语言运用(共两节,满分 30 分) (共 15 小题;每小题 1 分,满分 15分) 46-50 ADACA 41-45 DDBAB 51-55 CBBDC 第二节(共10 小题, 每小题 1.5 分, 满分 15 分) 56. flew 57. the 58. height 59. are/were required 60. using 61 in 62. who 63. various/varied 64. divided 65 Additionally 第四部分 写作(共两节、满分40分) 第一节(满分15分) 参考范文 Dear Alan,

Knowing that you are interested in our Campus Farm, I'm writing in delight to offer my warmest welcome and a brief introduction.

Our Campus Farm, covering less than half an acre, aims to offer a combination of hands-on training and engaging classroom to both students and staff. Each class is assigned a certain patch of land, where students can design, plant, irrigate, fertilize and harvest all by themselves. Two greenhouses are also available for experiments and training programs, exposing students to an inviting atmosphere for learning.

I bet you'd be amazed there and I can't wait to show you around!

Yours, Li Hua

第二节(满分 25 分)

参考范文

But his glasses came off when he fell in the water. Mr. Taylor frowned as he silently took off his wet clothes. Joel made an attempt to search for the lost glasses, but undoubtedly failed. While Harry applied medicine to Father's wound, he noticed his father make the bandage a mess due to the loss of glasses. An uncontrollable sense of fear surged through him that without glasses, Father probably couldn't lead them back home. "If only Joel hadn't thrown a stick at me!" Harry mumbled. "I swear that's not true!" Joel screamed. They appeared on the verge of losing their temper.

"Just calm down," Mr. Taylor shouted, "without my glasses, we need to work together to find our way." The two boys were totally at a loss at first. Taking a deep breath, Mr. Taylor patiently instructed them to recognize marks on the compass and the map. He also encouraged the two boys to cooperate and apply what they had learnt before to deal with the situation. What happened next was pure magic—Joel



官方微信公众号:zizzsw 官方网站:www.zizzs.com



managed to use the compass as he related it to what he had read from books before. And Harry found himself capable of identifying their direction and which way to follow just as he had learnt in the club. The two boys made peace with each other, which made their father happy and satisfied. Spotting the way home, they hugged tightly, realizing that only cooperation and mutual understanding can overcome difficulties.

答案详解

B篇:

24. 选 D 根据第三段前 3 句话可推断, 作者认为乐器修复不是一项自学的技能, 需要向专家学习。因此它是专业技能。

25. 根据第四段内容可推断, 修复一把小提琴需要耗费的时间与自身状况和客户 需求有关, 故选 B。

26. 选 D. 上文 I had to use every skill in my toolbox to fix it 可推出。意为"繁重的; 麻烦的"。

27. 选 C. 根据最后一段所说的话可知, 该段旨在介绍他对该项工作的感想。 C 篇:

28. 细节理解题。根据第二段"When the researchers played recordings of flying bees to evening primrose flowers, within three minutes the sugar concentrations in the nectar (花蜜) of flowers increased."可知,播放飞行中的蜜蜂的录音后,在三分钟内报春花花蜜的糖浓度会增加,所以花蜜会更甜。故选 A 项。

29. 推理判断题。根据文章第三段"However, Professor Hadany said a plant's ability to respond to pollinators may be weakened in city environments or beside a busy road."可知,这位教授认为,植物对传粉者做出反应的能力可能会在城市环境或繁忙道路旁减弱。据此推断,在树林里的植物生长得更好。故选 B 项。

30. 推理判断题。根据文章第四段"But the study, published on the open-science website bioRxiv, suggests the efforts of gardeners who talk to their plants may not be in vain."可知,研究表明,园丁们和他们的植物交谈的努力可能不会白费。据此推断,园丁经常与植物交谈的话,植物会生长得更好。故选 D 项。

31.A 主旨大意题。根据文章第一段及全文内容可知,文章主要讲述了植物能"听 到"声音。故选 A 项。

D 篇:

32. 由 the idea turned out to be a clever strategy to attract public attention by Norway's tourism agency rather than the real deal 可知它是商业噱头, 故选 C。

33. 第二段两位专家都确认了时间意识的重要性, 故选 A。

34. 选 B, 由第三段的首尾句得出。

35. 最后一段,学会适当放空自己更有益健康,选D。

七选五:

36. 前文首先否认了情绪的崩溃是一种疾病,引导学生认识到这是一种较为正常的情绪表现,在学生有了初步的认知和判断之后,后文进一步说明,这是一种popular term,可见是经常发生的状况,故选择 B. It can happen to anyone.起到了衔接上下文并奠定了全文基调的作用。

37. 前文询问崩溃的感受, 空后文章解释有崩溃的情绪并不意味着你有什么大错 或是多么不对劲, 这些情绪以及外在表现不过说明了你正在经历比较富有挑战性



2



的艰难的时刻罢了。故选择F. Are you anxious about possible consequences for your outburst? 该句和前文列出的两个问题可以很自然融和。 38. 前文提及当情绪崩溃的时候,会有一系列的诸如生气、悲伤以及需要他人安慰等等情绪表现和情感需求,空后提及要be kind to yourself 可见需要填的内容可能是基于前文所述的情绪表现在在这些方法做的反应,故选择E. Feeling ashamed

about your emotions is not helpful.不必为正常的情绪表现而感到羞耻。 39. 前文都在描述情绪的崩溃是正常的,是可以接纳的。但本段举了一些较为极 端的例子If your meltdown involved raising your voice at other people or behavior like throwing an object in front of others, 是需要道歉并控制的。倘若意识不到这 一点或者实在无法控制情绪,是需要向心理医生求助的。因为这种行为会对他人 造成影响和伤害,故选择G. Having an emotional meltdown is never an excuse for abusive behavior.

40.本段提到了反思与积极应对, 故选择C. Learn from every meltdown.



自主选拔在线是致力于提供新高考生涯规划、强基计划、综合评价、三位一体、学科竞赛等政策资讯的升学服 务平台。总部坐落于北京,旗下拥有网站(<mark>网址:www.zizzs.com</mark>)和微信公众平台等媒体矩阵,用户群体涵盖

全国 90%以上的重点中学师生及家长,在全国新高考、自主选拔领域首屈一指。

如需第一时间获取相关资讯及备考指南,请关注自主选拔在线官方微信号:zizzsw。



3

XX